Kreditkort företag

Kreditkort för företag

Det finns många fördelar med att ha ett kreditkort för dig som har ett företag. Ett företag kan visserligen även ha ett helt vanligt bankkort för både köp och uttag, men om du istället skaffar ett kreditkort till företaget kan du enkelt och smidigt handla med kortet överallt. Månadsfakturan ger en möjlighet till en god överblick över vem på företaget som handlat vad och varför. Det underlättar även senare, vid företagets redovisning, om utgifterna ska redovisas separat beroende på vem som handlat vad och varför.

Jämför kreditkort med oss:

[topzly_list id=”kreditkort_stor”]

Du kan ha flera kort kopplade till ett och samma konto, och får då en och samma faktura, vilket ger dig en väldigt bra översikt över alla köpen som gjorts på de olika korten. Vissa kortutgivare har en del extra funktioner för kreditkort för företag, som exempelvis mail eller sms vid köp över en viss summa, för att öka säkerheten på korten. En del kortföretag har många smarta funktioner för att underlätta redovisningen, som tjänster där företaget kopplas direkt mot ditt redovisningssystem, där du kan få ut rapporter över utgifterna och alla timmar på dygnet kan följa de köp som görs via företagets kort. Ibland ingår även en app, där du kan följa saldo och transaktioner i realtid. Allt för att öka insyn, trygghet och säkerhet. Ofta ingår också reseförsäkringar specifikt för tjänsteresor, något som kan vara förmånligt för dig som reser mycket i jobbet.

Många kreditkort riktade till företag har specifika bonussystem och rabatter riktade till just företag. Det kan gälla exempelvis rabatter och poäng på flygresor, hyrbilar eller bensin.

Det finns många fördelar med kreditkort för dig som företagare, inte minst att du slipper kontanthantering vid mindre inköp, och därför inte behöver ha till exempel en handkassa på företaget. En handkassa måste också redovisas, men där är i gengäld risken för fel större än när du betalar med kort.

Vilken typ av kreditkort ditt företag behöver beror på många olika faktorer. Hur många anställda företaget har, hur många kort som ska vara kopplade till samma konto, om de anställda reser mycket i tjänsten och så vidare, är alla saker som ni bör överväga när ni ska välja kort till företaget. Det finns också kort med speciella typer av bonus och poäng på vissa typer av köp, liksom rabatter och försäkringar inom vissa branscher. Jämför de olika korten på marknaden för att hitta det kreditkort som passar just ditt företag allra bäst.