Kreditkort med bonus

Vad är kreditkort med bonus?

Det finns verkligen en uppsjö av olika kreditkort på marknaden idag, och det kan vara svårt att jämföra dem med varandra. En sak man kan jämföra för att hitta det bästa kreditkortet är de olika kortens poängsystem eller bonusprogram. Inte alla kort har detta, men det finns många kort som erbjuder bonus.

Bonus eller så kallade poäng på kreditkort är helt baserat på hur mycket du handlar, du får poäng eller bonus för alla de köp du gör med kreditkortet. Det kan exempelvis vara så att du får 1 % på allt du köper eller betalar med kortet tillbaka i bonus. Det finns också kreditkort som ger bonus i specifika butiker, eller i specifika branscher. En del kort är särskilt riktade till vissa målgrupper och kombinerar då bonus på köp i vissa typer av affärer och rabatter på särskilda ställen. Det finns kort som på detta sätt riktar sig till golfare, studenter, den som reser mycket eller den som har ett företag.

Jämför kreditkort med oss:

Vilket bonussystem som passar just dig beror på var du vanligen använder ditt kort oftast. Shoppar du mycket kläder eller skönhet, kanske du ska skaffa ett kort som ger poäng och bonus i denna typ av butiker och affärer. Handlar du mest mat på kortet, finns specifika kreditkort som bara kan användas i en särskild matbutik, och som ger poäng och sedan bonus i butiken. Detsamma gäller bensin, här finns flertalet kort som dessutom ger rabatt när du tankar.

De flesta kreditkort som ger bonus ger dig någonstans mellan 1 och 3 % på det du handlar. Bonusen får du sedan tillbaka i form av pengar eller som framtida rabatter på det du handlar. Hur många procent du får kan också vara olika beroende på vilken typ av vara det är du köper. Det är vanligt med en högre procent på till exempel mat och bensin och lite lägre på annat. Vissa kort ha också egna samarbetspartners, där du får lite mer i bonus för alla dina köp hos dessa.

Vissa kreditkort ger dig möjligheten att välja en hel bransch du vill få rabatt eller på. Det kan vara böcker, kläder, skönhet, möbler, leksaker och annat. Välj det område som passar dig bäst och börja samla poäng!

Vilken typ av shoppare du än är så finns det helt säkert ett kort som passar dig och dina vanor, oavsett om du oftast handlar mat, bensin, kläder eller annat.