Matkort med kredit

Matkort med kredit

Alla barnfamiljer vet att matkostnaderna oftast är den enskilt största utgiften i hushållets budget. Det finns också mycket man som familj kan göra för att spara pengar på matutgifterna. Förutom at storhandla, köpa storpack och använda rabattkuponger av olika slag, kan det också vara en bra idé att skaffa ett kort hos någon av livsmedelskedjorna. Många av matbutikerna har ett kort som du kan dra när du handlar för att få rabatter och samla poäng. Poängen samlas sedan ihop till bonuscheckar du senare kan använda när du handlar i respektive butik. Eftersom mat ändå är något som vi faktiskt måste handla regelbundet, gäller det att få ut mesta möjliga för det vi köper och spara där det går.

Det finns också flera kort hos matvarubutikerna som har en betalfunktion kopplade till sig. Det är ett smidigt sätt att få kontroll över hushållets matkostnader. Du kan då välja att sätta in pengar i förväg som du sedan handlar för i butik, samtidigt som kortet också fungerar som poäng- och rabattkort. Det finns också matkort med en kredit sammankopplad. Du får då en faktura skickad hem varje månad som du antingen kan välja att betala direkt eller dela upp. Väljer du istället att dela upp betalningen betalar du oftast ränta för de du är skyldig. Det finns också kort som kombinerar dessa båda funktioner. Du kan då sätta in ett belopp på kortet att handla för. När detta belopp sedan är spenderat, övergår kortet till att använda den kredit du har. Oavsett vilken betalform du har på kortet, får du en månadsfaktura där du på ett enkelt och smidigt sätt kan följa familjens matkostnader varje månad.

Är ni flera i familjen som vill ha matkort, finns det flera matbutiker som erbjuder funktioner med flera kort kopplade till samma konto. Det är alltid bra att få alla familjens matkostnader specificerade p en och samma faktura varje månad. På så sätt är det lättare att göra en hushållsbudget eftersom mat och livsmedel är en av de mest grundläggande posterna i en sådan.

Jämför gärna de olika kedjornas kort med varandra, men välj också den butik där du oftast handlar och som inte innebär en omväg för dig. Ligger butiken för långt bort, kan det antingen bli för krångligt för dig att handla där, eller så blir bensinkostnaderna allt för dyra för att det ska löna sig med ett kort i den butiken.