Kreditkort utan avgift

Kreditkort utan årsavgift

Om du har tänkt ha ett kreditkort i reserv, till exempel för att använda om ditt vanliga betalkort eller bankkort går sönder eller förloras på något annat sätt, kan det vara bra att ha ett kreditkort som inte ha någon årsavgift alls. Det finns idag ett flertal kort som inte kostar något i fasta avgifter. Du slipper då betala för ett kort om du inte använder det. Ett kreditkort kan också vara bra att ha i reserv om du till exempel är ute och reser. Då kan det kännas tryggt att veta att du har ett extrakort som du kan använda om något oförutsett skulle inträffa. Om du har ett kort utan årsavgift behöver du endast betala för det belopp du utnyttjar. Många kort har en period efter köpet som är helt räntefri, du betalar då endast ränta om du inte betalar hela beloppet inom denna tid. Denna period kan vara lite olika lång, men ofta åtminstone en månad.

Jämför kreditkort med oss:

[topzly_list id=”kreditkort_stor”]

Det finns ett flertal kort utan årsavgift, men det kan vara svårt att hitta rätt bland alla de kort som finns på marknaden. Använd dig gärna av en jämförelsesajt på nätet när du letar efter det kreditkort som passar dig och dina förutsättningar allra bäst. Kanske vill du ha förmånliga rabatter eller ett bonussystem som ger dig återbäring på det du handlat. Det finns också kort som erbjuder reseförsäkringar, allriskförsäkringar, sakförsäkringar och andra förmåner som är kopplade till kortet.

Den ränta som tas ut efter en eventuell räntefri period kan variera. Om du har tänkt dela upp betalningen för dina köp med kortet kan det vara värt att jämföra räntorna med varandra för att undvika att betala mer än du behöver göra.

Vissa kreditkort har ingen årsavgift under det första året eller annan period i början, medan andra är utan årsavgift helt. Om du hittar det kort som har mest förmånlig ränta och som dessutom inte har någon årsavgift kan du spara hundratals kronor varje år eftersom du slipper betala onödiga räntor och avgifter.

Ett kreditkort har oftast högre ränta än ett vanligt banklån. Det är därför värt att du letar efter ett kreditkort med så bra villkor som möjligt, för att undvika att betala för mycket i onödan. Det finns kreditkort som passar de flesta människors vanor och liv. Ta dig därför tid att leta runt efter det som passar dig och ditt liv bäst.